Meest gestelde vragen

Hieronder hebben we de antwoorden verzameld die waarschijnlijk de meeste vragen wel zullen beantwoorden. Heb je, na het lezen van de onderstaande vragen en antwoorden, nog een vraag? Neem dan gerust contact met ons op via kvwhilvarenbeek@gmail.com.

Vragen voorafgaand aan het inschrijven:

Wat is Kindervakantieweek? En wanneer en waar vindt Kindervakantieweek plaats?

Elk jaar organiseert Stichting Kindervakantieweek Hilvarenbeek in de laatste week van de zomervakantie een gezellige week voor de kinderen uit groep 3 tot en met groep 8. Dit jaar is dat van maandag 21 augustus 2023 tot en met vrijdag 25 augustus 2023. Kindervakantieweek Hilvarenbeek vindt plaats in de bossen bij de trimbaan aan het Groot Loo. Daar gaan we elke dag met z’n allen op de fiets naartoe.

Tijdens Kindervakantieweek gaan de kinderen onder meer hutten bouwen, feesten, knutselen en bosspellen spelen.

We maken er elke dag met z’n allen een feestje van op de trimbaan! Aan het begin van de dag fietsen de kinderen in een lange stoet vanuit Hilvarenbeek naar de trimbaan aan het Groot Loo. Voor vrijwilligers is het handig om voor de stoet uit te fietsen. Je verkort dan de reistijd en bent op tijd op de trimbaan.

We openen de dag op de trimbaan met een kamplied en de ochtendgymnastiek. Daarna is er elke dag een bomvol programma met leuke spellen in het bos. Er wordt gerend, gespeurd, gepuzzeld en… vies worden mag bij Kindervakantieweek! Halverwege de dag lunchen de kinderen gezamenlijk op de trimbaan. Aan het einde van de dag fietsen de kinderen weer terug naar Hilvarenbeek.

De planning van de week ziet er, voor de kinderen, als volgt uit:

Maandag 21 augustus: 09.45 uur tot 16.15 uur
Dinsdag 22 augustus: 09.45 uur tot 16.15 uur
Woensdag 23 augustus: 10.45 uur tot 20.00 uur
Op woensdag is de ouderavond. De kinderen en leiders eten op de trimbaan en vanaf 18.30 uur zijn alle ouders, opa’s, oma’s, broertjes, zusjes en andere geïnteresseerden van harte welkom!
Donderdag 24 augustus: 09.45 uur tot 16.15 uur
Vrijdag 25 augustus: 09.45 uur tot 18.45 uur
Op vrijdag eten alle kinderen en leiders bij een gastgezin. Om 18.00 uur sluiten we Kindervakantieweek af op de Vrijthof!

Kindervakantieweek is afhankelijk van veel vrijwilligers. Elk jaar kunnen we heel wat hulp gebruiken. Goed nieuws: je hoeft geen bodybuilder te zijn om een steentje bij te kunnen dragen!

We hebben vrijwilligers nodig voor verschillende taken. Keuze genoeg dus voor ieder wat wils!

Helpen met het opbouwen van Kindervakantieweek
Je helpt met de opbouw van het podium en het decor, de aanvoer van materialen en het aankleden van het terrein.

Helpen met het afbreken van Kindervakantieweek
Je helpt met het opruimen van het terrein en het afbreken van het podium en het decor.

Helpen in de keuken
Je verzorgt met een aantal andere vrijwilligers het eten en drinken voor de kinderen en de leiders.

Helpen als EHBO’er
Je bent daar waar de kinderen zijn en verleent eerste hulp wanneer dat nodig is. In het bezit zijn van een geldig EHBO-diploma (op het moment van het evenement) is een vereiste.

Helpen als spelbegeleider
Je begeleidt spelletjes die tijdens de dag voor de kinderen zijn gepland.

Helpen in de materialentent
Je deelt knutselmaterialen uit die de kinderen gebruiken bij spelletjes en bij het bouwen van hutten.

Helpen als gastgezin
Een groepje van ongeveer 11 kinderen (plus twee of drie leiders) komt bij jou eten en je verzorgt de maaltijd voor dat groepje. Indien je één of meerdere kinderen hebt die deelnemen aan Kindervakantieweek, gaan je eigen kinderen bij een ander gastgezin eten.

Wat leuk dat je wilt komen helpen! Om je in te schrijven als vrijwilliger verwijzen wij je naar het digitale inschrijfformulier op inschrijven.kvwhilvarenbeek.nl.

Alle vrijwilligers dienen de basisschool te hebben afgerond. Verder hanteren we geen maximumleeftijd.

Ja, helpen bij Kindervakantieweek is te gebruiken als maatschappelijke stage.

Help je bij één van onze activiteiten en heb je één of meerdere kinderen die (nog) niet deelnemen aan Kindervakantieweek? Het is mogelijk om die kinderen tijdens het helpen toe te vertrouwen aan onze crèche. De crèche wordt begeleid door twee of drie leiders. De kinderen uit de crèche verblijven op het terrein van Kindervakantieweek Hilvarenbeek en hebben eigen spelmaterialen tot hun beschikking. Waar mogelijk doet de crèche mee met het reguliere programma.

Vragen na het inschrijven:

Wanneer ontvang ik verdere informatie over Kindervakantieweek 2023?

Superfijn dat je wil komen helpen! Voor de start van de zomervakantie ontvang je in een e-mail meer informatie over Kindervakantieweek en over je taak of taken als vrijwilliger.

Je hebt onze website al gevonden! Mooi, want daarop vind je de laatste nieuwtjes en alle belangrijke informatie omtrent Kindervakantieweek. De laatste nieuwtjes worden verder ook gecommuniceerd via onze Facebookpagina en Instagrampagina.

Houd onze website dus in de gaten, like onze Facebookpagina en/of volg onze Instagrampagina.

Naast een goed humeur, goede zin en veel vrolijkheid heb je een lunchpakketje nodig. Voor koffie, thee en ranja wordt gezorgd. Verder is het handig om op de fiets te komen en om stevige schoenen te dragen.

Voor de vrijwilligers is er elke dag, gedurende enkele momenten, tijd voor een heerlijk kopje koffie en/of thee. Deze momenten worden omgeroepen. Voor lunch dien je zelf te zorgen.

Wat betreft het roken willen wij je vragen om hiervoor de koffie- en theemomenten te benutten. Roken mag ook absoluut nergens anders dan bij de keuken. Dit in verband met bosbrandgevaar.

Mocht je ziek zijn tijdens Kindervakantieweek of om een andere reden toch niet kunt komen, is dat natuurlijk ontzettend balen! Meld je altijd af als je ziek bent of onverhoopt niet kunt komen. Dit kan door een e-mail te sturen naar kvwhilvarenbeek@gmail.com.

Als je van de organisatie niets te horen krijgt, dan wordt er gewoon van je verwacht dat je ’s ochtends aanwezig bent op de afgesproken tijd. Kindervakantieweek kan best wel tegen een beetje regen. Als het weer te slecht is, hoor je van de organisatie wat we dan gaan doen.

De organisatie heeft een noodplan klaarliggen voor het geval we in een korte tijd alle kinderen moeten evacueren. In geval van calamiteiten dien je de aanwijzingen van de organisatie op te volgen.

Je hebt van maandag 21 augustus 16.00 uur tot en met zaterdag 26 augustus 12.00 uur de mogelijkheid om gevonden voorwerpen op te halen op de trimbaan aan het Groot Loo.

In verband met bosbrandgevaar is het enkel toegestaan om te roken bij de keuken (en enkel tijdens de koffie- en theemomenten).

Het is de bedoeling dat alle materialen heel blijven. Dus ook de spelmaterialen en het bosinterieur. Zorg er ook voor dat de kinderen alles heel houden.

Jazeker! Volgend jaar is Kindervakantieweek wederom in de laatste week van de zomervakantie van de kinderen. Hopelijk geef je je weer op, want zonder jou is Kindervakantieweek als Bassie zonder Adriaan, als Willem-Alexander zonder Maxima, als een visje zonder water, als Lotte zonder Venne… 

Kindervakantieweek Hilvarenbeek wordt georganiseerd door 11 enthousiaste stafleden. Ze zijn het hele jaar bezig met de organisatie van Kindervakantieweek: ze bedenken de spellen, maken de groepsindeling, bouwen het decor et cetera. De namen van de stafleden kun je hier vinden!

Uiteraard kunnen de stafleden niet alles alleen. Zodoende helpen er ook leiders, poolers, spelbegeleiders, materialentent- en keukenmedewerkers, EHBO’ers, opbouwers, afbrekers, crèche-leiders, rode draad- en nachtspelspelers, fotografen en gastgezinnen.

Vrijdag voorafgaand aan Kindervakantieweek beginnen de stafleden met de opbouw van Kindervakantieweek. Alle materialen worden aangevoerd, het podium wordt opgebouwd et cetera. Dit duurt het hele weekend.

De rest van de week is gevuld met het klaarzetten en organiseren van alle activiteiten die tijdens de dagen plaatsvinden.

En als de stafleden hard doorwerken, zijn ze zaterdag na Kindervakantieweek, aan het einde van de middag, klaar en hebben ze een mooie editie van Kindervakantieweek achter de rug!