Meest gestelde vragen

Hieronder hebben we de antwoorden verzameld die waarschijnlijk de meeste vragen wel zullen beantwoorden. Heb je, na het lezen van de onderstaande vragen en antwoorden, nog een vraag? Neem dan gerust contact met ons op via kvwhilvarenbeek@gmail.com.


Spooktocht en overnachting voor groep 8:

Wat en wanneer is de spooktocht en de overnachting?

Ondanks dat Kindervakantieweek 2020 vanwege de gevolgen van het coronavirus niet doorgaat, gaan de spooktocht en de overnachting voor de kinderen uit groep 8 wel door. Klik hier voor alle informatie over de spooktocht en de overnachting.

Hoe kan ik mijn kind inschrijven voor de spooktocht en overnachting?

Klik hier om je kind(eren) in te schrijven via het digitale inschrijfformulier van Sjors Sportief. Inschrijven kan tot en met 26 juli 2020.

Moet mijn kind in Hilvarenbeek wonen om deel te mogen nemen aan de spooktocht en de overnachting?

Nee, je kind hoeft niet per se in Hilvarenbeek te wonen om deel te mogen nemen aan de spooktocht en de overnachting. Alle groep 8-kinderen (uit de gemeente Hilvarenbeek) zijn welkom.

Wordt er dit jaar door Kindervakantieweek ook iets georganiseerd voor de kinderen uit groep 3 t/m groep 7?

Helaas vinden er dit jaar geen activiteiten voor de kinderen uit groep 3 t/m groep 7 plaats. We zien jullie heel graag tijdens Kindervakantieweek 2021! Kindervakantieweek vindt dan plaats van 30 augustus t/m 3 september.


Coronavirus:

Gaat Kindervakantieweek 2020 door?

Vanwege de gevolgen van het coronavirus, hebben wij helaas moeten besluiten dat Kindervakantieweek 2020 niet door kan gaan. Desondanks gaan de spooktocht en de overnachting voor de kinderen uit groep 8 wel door (op maandagavond 17 augustus).

Klik hier om je kind(eren) in te schrijven via het digitale inschrijfformulier van Sjors Sportief.

Als Kindervakantieweek 2020 niet doorgaat, krijg ik dan mijn geld terug?

De ouders/verzorgers die hun kind(eren) al hadden ingeschreven voor Kindervakantieweek 2020 hebben het volledige inschrijfbedrag uiterlijk 30 april teruggestort gekregen op hun rekening.

Als Kindervakantieweek 2020 niet doorgaat, worden dan mijn inschrijfgegevens en de inschrijfgegevens van mijn kind(eren) verwijderd uit de database?

De opgeslagen inschrijfgegevens zijn verwijderd nadat de restitutie van het inschrijfbedrag was verwerkt.


Vragen voorafgaand aan het inschrijven van je kind(eren):

Wat is Kindervakantieweek? En wanneer en waar vindt Kindervakantieweek plaats?

In principe organiseert Stichting Kindervakantieweek Hilvarenbeek elk jaar in de laatste week van de zomervakantie een gezellige week voor de kinderen uit groep 3 tot en met groep 8. Kindervakantieweek Hilvarenbeek vindt plaats in de bossen bij de trimbaan aan het Groot Loo. Daar gaan we elke dag met z’n allen op de fiets naartoe. Tijdens Kindervakantieweek gaan de kinderen onder meer hutten bouwen, feesten, knutselen en bosspellen spelen.

Vanwege de gevolgen van het coronavirus, hebben wij helaas moeten besluiten dat Kindervakantieweek 2020 niet door kan gaan.

Welke kinderen mogen deelnemen aan Kindervakantieweek?

Alle Hilvarenbeekse basisschoolkinderen uit groep 3 tot en met groep 8 mogen deelnemen aan Kindervakantieweek.

Hoe worden de dagen ingevuld? En wat zijn de tijden van Kindervakantieweek?

Vanwege de gevolgen van het coronavirus, hebben wij helaas moeten besluiten dat Kindervakantieweek 2020 niet door kan gaan.

Hoe en wanneer kan ik mijn kind(eren) inschrijven voor Kindervakantieweek?

Vanwege de gevolgen van het coronavirus, hebben wij helaas moeten besluiten dat Kindervakantieweek 2020 niet door kan gaan. Het is zodoende ook niet mogelijk om je kind(eren) in te schrijven.

Wat is het inschrijfgeld voor Kindervakantieweek?
Aantal kinderen Niet verzekeren Wel verzekeren *
1 € 30,00 € 34,00
2 € 57,00 € 65,00
3 € 83,25 € 95,25
4 € 108,00 € 124,00

* Is je kind of zijn je kinderen niet verzekerd voor ongevallen? Het is mogelijk om via Stichting Kindervakantieweek Hilvarenbeek een collectieve ongevallenverzekering voor die week af te sluiten. De verzekering kost € 4,00 per kind en de polis ligt ter inzage bij de organisatie. Let op: het kind blijft zelf risicoaansprakelijk.

Ik heb beperkte financiële middelen. Kan ik mijn kind(eren) ook laten deelnemen aan Kindervakantieweek?

Als je over onvoldoende financiële middelen beschikt om het inschrijfgeld te kunnen betalen, kan Stichting Leergeld Hilvarenbeek financiële ondersteuning bieden. Als je daar gebruik van wil maken, dien je je kind(eren) niet via onze inschrijfpagina in te schrijven, maar dien je contact op te nemen met Stichting Leergeld Hilvarenbeek. Dit kan door een e-mail te sturen naar info@leergeldhilvarenbeek.nl of door te bellen naar 06-13820741. Meer informatie vind je op www.leergeldhilvarenbeek.nl.

Kan mijn kind of kunnen mijn kinderen vriend(innet)jes opgeven om samen in het groepje te zitten?

Ja, natuurlijk. Elk kind mag één of twee vriendjes opgeven met wie hij/zij graag in de groep wil zitten. We proberen ze dan in één groep te plaatsen, maar kunnen niets beloven. Let op: de vriendjes of vriendinnetjes dienen zelf ook ingeschreven te worden voor Kindervakantieweek!

Hoe worden de kinderen in groepen verdeeld? En wie leidt de groep?

De kinderen worden ingedeeld in heterogene groepen van ongeveer 10 kinderen. De groepen worden met de nodige zorg samengesteld door de organisatie van Kindervakantieweek Hilvarenbeek; hierin kan niet worden geruild.

Elke groep wordt begeleid door twee of drie leiders. In de laatste weken voor de zomervakantie komen de leiders van je kind(eren) thuis langs om kennis te maken en de informatieposter te overhandigen. Op die informatieposter vind je de groepsindeling, dagprogramma’s en andere praktische weetjes.

Kan ik helpen tijdens Kindervakantieweek?

Kindervakantieweek Hilvarenbeek is afhankelijk van veel vrijwilligers. Elk jaar kunnen we heel wat hulp gebruiken. Denk bijvoorbeeld aan helpen als spelbegeleider, helpen bij het opbouwen en afbreken van Kindervakantieweek of helpen in de keuken of de materialentent. We willen zodoende graag een beroep doen op je hulp. En goed nieuws: je hoeft geen bodybuilder te zijn om een steentje bij te kunnen dragen. Aanmelden kan via het inschrijfformulier van je kind(eren).

Crèche
Help je bij één van onze activiteiten en heb je één of meerdere kinderen die (nog) niet deelnemen aan Kindervakantieweek? Het is mogelijk om die kinderen tijdens het helpen toe te vertrouwen aan onze crèche. De crèche wordt begeleid door twee of drie leiders van minimaal 15 jaar oud. De kinderen uit de crèche verblijven op het terrein van Kindervakantieweek Hilvarenbeek en hebben eigen spelmaterialen tot hun beschikking. Waar mogelijk doet de crèche mee met het reguliere programma.

Wat en wanneer is het nachtspel? (enkel voor de kinderen uit groep 8)

Vanwege de gevolgen van het coronavirus, hebben wij helaas moeten besluiten dat Kindervakantieweek 2020 niet door kan gaan. Desondanks gaan de spooktocht en de overnachting voor de kinderen uit groep 8 wel door. Klik hier voor alle informatie over de overnachting en de spooktocht.

Wat en wanneer is de ouderavond?

Vanwege de gevolgen van het coronavirus, hebben wij helaas moeten besluiten dat Kindervakantieweek 2020 niet door kan gaan. De ouderavond komt daarmee ook te vervallen.


Vragen na het inschrijven van je kind(eren):

Hoe kan ik op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes omtrent Kindervakantieweek?

Je hebt onze website al gevonden! Mooi, want daarop vind je de laatste nieuwtjes en alle belangrijke informatie omtrent Kindervakantieweek. De laatste nieuwtjes worden verder ook gecommuniceerd via onze Facebookpagina en Instagrampagina.

Houd onze website dus in de gaten, like onze Facebookpagina en/of volg onze Instagrampagina.

Wanneer hoor ik in welk groepje mijn kind(eren) zit(ten)? En wanneer ontvang ik verdere informatie over Kindervakantieweek 2020?

Vanwege de gevolgen van het coronavirus, hebben wij helaas moeten besluiten dat Kindervakantieweek 2020 niet door kan gaan. Je ontvangt zodoende geen verdere informatie over Kindervakantieweek 2020.

Wat moet(en) mijn kind(eren) elke dag meenemen tijdens Kindervakantieweek?

De kinderen nemen elke dag de volgende dingen mee: een goede fiets, een lunchpakketje, een lepel, twee bekers en een regenjas. Zet overal de naam en groepsnummer van je kind(eren) op, voor het geval iets kwijtraakt.

Is er tijdens Kindervakantieweek iets te eten en te drinken of moet(en) mijn kind(eren) dat zelf meenemen?

De organisatie van Kindervakantieweek Hilvarenbeek zorgt tijdens het evenement voor voldoende drinken (water en ranja) en tussendoortjes. Ouders/verzorgers dienen ervoor zorg te dragen dat de kinderen adequaat van een lunch zijn voorzien. Het is niet de bedoeling dat de kinderen zelf snoep of chips meenemen.

Waar breng ik mijn kind(eren) en waar haal ik mijn kind(eren) op?

De kinderen worden gebracht en opgehaald bij de parkeerplaats van voetbalvereniging Hilvaria. Van daaruit vertrekken we elke dag naar de trimbaan aan het Groot Loo.

Mijn kind is ziek tijdens Kindervakantieweek of kan om een andere reden een dag niet bij Kindervakantieweek zijn. Wat moet ik doen?

Als (één van) je kind(eren) ziek is of om een andere reden een dag niet bij Kindervakantieweek kan zijn, is dat natuurlijk superbalen. Maar kan gebeuren! Zou je het wel even aan ons willen doorgeven? Dat kun je doen door ons tijdens Kindervakantieweek tussen 08.15 uur en 09.30 uur te bellen op het telefoonnummer dat op de informatieposter vermeld staat.

Wat gebeurt er als het slecht weer is tijdens Kindervakantieweek?

Kindervakantieweek kan best wel tegen een beetje regen. Als wij tijdens Kindervakantieweek echter toch ons rooster aan moeten passen (bijvoorbeeld vanwege noodweer), communiceren wij dat via onze website en Facebookpagina. Houd onze website dus in de gaten en/of like onze Facebookpagina.

Verder heeft de organisatie van Kindervakantieweek Hilvarenbeek een binnenprogramma klaarliggen als we niet naar de trimbaan kunnen vanwege slecht weer.

Kan ik foto’s terugzien van Kindervakantieweek?

Tijdens Kindervakantieweek is er een fotograaf aanwezig die mooie plaatjes zal schieten. Elke dag plaatsen we een aantal foto’s op onze website, Facebookpagina en Instagrampagina. Het thuisfront kan dan op de hoogte blijven van alle leuke dingen die op de trimbaan zijn gebeurd.

Na afloop van Kindervakantieweek plaatsen we alle foto’s die tijdens de week zijn gemaakt op onze website. Die fotopagina zal worden beveiligd met een wachtwoord dat enkel de ouders/verzorgers van de deelnemende kinderen en de vrijwilligers van Kindervakantieweek 2020 ontvangen.

Mijn kind is iets kwijtgeraakt. Wanneer kan ik gevonden voorwerpen ophalen?

Vanwege de gevolgen van het coronavirus, hebben wij helaas moeten besluiten dat Kindervakantieweek 2020 niet door kan gaan. Iets kwijtraken bij Kindervakantieweek 2020 is zodoende niet mogelijk.

Wie organiseren Kindervakantieweek Hilvarenbeek?

Kindervakantieweek Hilvarenbeek wordt georganiseerd door 13 enthousiaste stafleden. Ze zijn het hele jaar bezig met de organisatie van Kindervakantieweek: ze bedenken de spellen, maken de groepsindeling, bouwen het decor et cetera. De namen van de stafleden kun je hier vinden!

Uiteraard kunnen de stafleden niet alles alleen. Zodoende helpen er ook leiders, poolers, spelbegeleiders, materialentent- en keukenmedewerkers, EHBO’ers, opbouwers, afbrekers, crèche-leiders, rode draad- en nachtspelspelers, fotografen en gastgezinnen.

Hoe ziet de week er voor de organisatie uit?

Vrijdag voorafgaand aan Kindervakantieweek beginnen de stafleden met de opbouw van Kindervakantieweek. Alle materialen worden aangevoerd, het podium wordt opgebouwd et cetera. Dit duurt het hele weekend.

De rest van de week is gevuld met het klaarzetten en organiseren van alle activiteiten die tijdens de dagen plaatsvinden.

En als de stafleden hard doorwerken, zijn ze zaterdag na Kindervakantieweek, aan het einde van de middag, klaar en hebben ze een mooie editie van Kindervakantieweek achter de rug!