Meest gestelde vragen

Hieronder hebben we de antwoorden verzameld die waarschijnlijk de meeste vragen wel zullen beantwoorden. Heb je, na het lezen van de onderstaande vragen en antwoorden, nog een vraag? Neem dan gerust contact met ons op via kvwhilvarenbeek@gmail.com.

Vragen voorafgaand aan het inschrijven van je kind(eren):

Wat is Kindervakantieweek? En wanneer en waar vindt Kindervakantieweek plaats?

Elk jaar organiseert Stichting Kindervakantieweek Hilvarenbeek in de laatste week van de zomervakantie een gezellige week voor de kinderen uit groep 3 tot en met groep 8. Dit jaar is dat van maandag 21 augustus 2023 tot en met vrijdag 25 augustus 2023. Kindervakantieweek Hilvarenbeek vindt plaats in de bossen bij de trimbaan aan het Groot Loo. Daar gaan we elke dag met z’n allen op de fiets naartoe.

Tijdens Kindervakantieweek gaan de kinderen onder meer hutten bouwen, feesten, knutselen en bosspellen spelen.

Alle Hilvarenbeekse basisschoolkinderen uit groep 3 tot en met groep 8 mogen deelnemen aan Kindervakantieweek.

We maken er elke dag met z’n allen een feestje van op de trimbaan! Aan het begin van de dag fietsen we in een lange stoet vanuit Hilvarenbeek naar de trimbaan aan het Groot Loo. We openen de dag daar samen, zingen het kamplied en dansen de ochtendgymnastiek. Daarna is er elke dag een bomvol programma met leuke spellen in het bos. Er wordt gerend, gespeurd, gepuzzeld en… vies worden mag bij Kindervakantieweek! Halverwege de dag lunchen we gezamenlijk op de trimbaan. Aan het einde van de dag fietsen we samen weer terug naar Hilvarenbeek.

De planning van de week ziet er als volgt uit:

Maandag 21 augustus: 09.45 uur tot 16.15 uur
Dinsdag 22 augustus: 09.45 uur tot 16.15 uur
Woensdag 23 augustus: 10.45 uur tot 20.00 uur.
Op woensdag is de ouderavond. De kinderen eten op de trimbaan en vanaf 18.30 uur zijn alle ouders, opa’s, oma’s, broertjes, zusjes en andere geïnteresseerden van harte welkom!
Donderdag 24 augustus: 09.45 uur tot 16.15 uur
Vrijdag 25 augustus: 09.45 uur tot 18.45 uur.
Op vrijdag eten alle kinderen bij een gastgezin. Om 18.00 uur zijn alle ouders van harte welkom bij de afsluiting op de Vrijthof!

Een preciezere dagplanning vind je op de informatieposter die de groepsleiders van je kind(eren) voor de zomervakantie komen afgeven.

Om je kind(eren) in te schrijven voor Kindervakantieweek 2023 verwijzen wij je naar het digitale inschrijfformulier op inschrijven.kvwhilvarenbeek.nl. De inschrijving van Kindervakantieweek 2023 loopt van maandag 10 april tot en met zondag 14 mei 2023.

Aantal kinderenInschrijfgeld
1€ 30,00
2€ 57,00
3€ 83,25
4€ 108,00

Als je over onvoldoende financiële middelen beschikt om het inschrijfgeld te kunnen betalen, kan Stichting Leergeld Hilvarenbeek financiële ondersteuning bieden. Als je daar gebruik van wil maken, dien je je kind(eren) niet via onze inschrijfpagina in te schrijven, maar dien je contact op te nemen met Stichting Leergeld Hilvarenbeek. Dit kan door een e-mail te sturen naar info@leergeldhilvarenbeek.nl. Meer informatie vind je op www.leergeldhilvarenbeek.nl.

Ja, natuurlijk. Elk kind mag één of twee vriendjes opgeven met wie hij/zij graag in de groep wil zitten. We proberen ze dan in één groep te plaatsen, maar kunnen niets beloven. Let op: de vriendjes of vriendinnetjes dienen zelf ook ingeschreven te worden voor Kindervakantieweek!

De kinderen worden ingedeeld in heterogene groepen van ongeveer 12 kinderen. De groepen worden met de nodige zorg samengesteld door de organisatie van Kindervakantieweek Hilvarenbeek; hierin kan niet worden geruild.

Elke groep wordt begeleid door twee of drie leiders. De leiders blijven altijd bij de groep tot het laatste kind is opgehaald.

In de laatste weken voor de zomervakantie komen de leiders van je kind(eren) thuis langs om kennis te maken en om de informatieposter en een brief met extra informatie te overhandigen. Op de informatieposter vind je de groepsindeling en de dagprogramma’s en op de brief met extra informatie vind je allerlei praktische weetjes.

Kindervakantieweek Hilvarenbeek is afhankelijk van veel vrijwilligers. Elk jaar kunnen we heel wat hulp gebruiken. Denk bijvoorbeeld aan helpen als spelbegeleider, helpen bij het opbouwen en afbreken van Kindervakantieweek of helpen in de keuken of de materialentent. We willen zodoende graag een beroep doen op je hulp. En goed nieuws: je hoeft geen bodybuilder te zijn om een steentje bij te kunnen dragen. Aanmelden kan via het inschrijfformulier van je kind(eren) of door contact met ons op te nemen via kvwhilvarenbeek@gmail.com.

Crèche
Help je bij één van onze activiteiten en heb je één of meerdere kinderen die (nog) niet deelnemen aan Kindervakantieweek? Het is mogelijk om die kinderen tijdens het helpen toe te vertrouwen aan onze crèche. De crèche wordt begeleid door twee of drie leiders. De kinderen uit de crèche verblijven op het terrein van Kindervakantieweek Hilvarenbeek en hebben eigen spelmaterialen tot hun beschikking. Waar mogelijk doet de crèche mee met het reguliere programma.

De kinderen uit groep 8 mogen één nacht blijven slapen tijdens Kindervakantieweek. Dit jaar is dat de nacht van dinsdag 22 augustus op woensdag 23 augustus. Tijdens die avond en nacht zal er tevens een spooktocht gaan plaatsvinden. Het blijven slapen is niet verplicht. De kinderen en ouders mogen zelf kiezen of ze wel of niet willen blijven slapen. Als je aangeeft dat je kind blijft slapen, ontvang je later nog een brief met verdere informatie over het blijven slapen.

En psst, kun je een geheimpje bewaren? De spooktocht is voor de kinderen een verrassing. Als je kind blijft slapen, zouden wij het dus supertof vinden als je niets over de spooktocht vertelt.

Woensdagavond 23 augustus (om 18.30 uur) zijn alle ouders, opa’s, oma’s, broertjes, zusjes en andere geïnteresseerden uitgenodigd om een kijkje te komen nemen bij Kindervakantieweek. We willen je vragen om met de fiets naar de trimbaan te komen want er is geen plek om de auto te parkeren. Tijdens de ouderavond laten de kinderen zien wat we zoal doen tijdens Kindervakantieweek en laten ze ook een kleine act zien.

Let op: Als het niet mogelijk is om naar de ouderavond te komen kijken, verwachten wij dat je je kind om 20.00 uur op komt halen bij de trimbaan.

Vrijdagavond 25 augustus (om 18.00 uur) zijn alle ouders/verzorgers uitgenodigd om op de Vrijthof te komen kijken bij de afsluiting van Kindervakantieweek 2023. Tijdens de afsluiting zingen we o.a. nog één keer het kamplied en worden de winnaars van de kleurwedstrijd bekendgemaakt.

Let op: Als het niet mogelijk is om naar de afsluiting te komen kijken, verwachten wij dat je je kind om 18.45 uur op komt halen bij de Vrijthof.

Vragen na het inschrijven van je kind(eren):

Hoe kan ik op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes omtrent Kindervakantieweek?

Je hebt onze website al gevonden! Mooi, want daarop vind je de laatste nieuwtjes en alle belangrijke informatie omtrent Kindervakantieweek. De laatste nieuwtjes worden verder ook gecommuniceerd via onze Facebookpagina en Instagrampagina. Houd onze website dus in de gaten, like onze Facebookpagina en/of volg onze Instagrampagina.

In de laatste weken voor de zomervakantie komen de leiders van je kind(eren) thuis langs om kennis te maken en de informatieposter te overhandigen. Op die informatieposter vind je de groepsindeling en de dagprogramma’s. Verder ontvang je dan ook een brief met extra informatie over Kindervakantieweek 2023.

We raden ten zeerste aan om waardevolle spullen (zoals een mobiele telefoon) thuis te laten en om je kind kleren aan te geven die tegen een stootje kunnen en vuil mogen worden.

Verder willen we je vragen om je kind tijdens Kindervakantieweek elke dag de volgende dingen mee te geven: een goede fiets, een lunchpakketje, twee bekers, een lepel, (eventueel) droge kleding en (enkel op donderdag 1 september) een (oude) handdoek (i.v.m. de modderfinale).

Zet overal de naam en het groepsnummer van je kind op, voor het geval iets kwijtraakt. Stichting Kindervakantieweek Hilvarenbeek is niet aansprakelijk voor beschadiging, verlies en/of diefstal van kleding of andere persoonlijke bezittingen.

Verder raden wij aan om tijdens Kindervakantieweek je kind regelmatig te controleren op teken, je kind thuis in te smeren tegen dazen en andere insecten en (bij een stralend zonnetje) je kind thuis in te smeren met zonnebrandcrème.

De kinderen uit groep 8 mogen één nacht blijven slapen tijdens Kindervakantieweek. Dit jaar is dat de nacht van dinsdag 30 augustus op woensdag 31 augustus. Tijdens die avond en nacht zal er tevens een spooktocht gaan plaatsvinden. Het blijven slapen is niet verplicht. De kinderen en ouders mogen zelf kiezen of ze wel of niet willen blijven slapen. Als je aangeeft dat je kind blijft slapen, ontvang je later nog een brief met verdere informatie over het blijven slapen.

En psst, kun je een geheimpje bewaren? De spooktocht is voor de kinderen een verrassing. Als je kind blijft slapen, zouden wij het dus supertof vinden als je niets over de spooktocht vertelt.

De kinderen worden gebracht en opgehaald bij de parkeerplaats van voetbalvereniging Hilvaria. Van daaruit vertrekken we elke dag naar de trimbaan aan het Groot Loo.

Let op: De kinderen gaan woensdag na de ouderavond en vrijdag na de afsluiting niet meer gezamenlijk terug naar de parkeerplaats van voetbalvereniging Hilvaria, maar dienen ergens anders opgehaald te worden. Voor meer informatie daarover verwijzen wij naar de vragen ‘Wat en wanneer is de ouderavond?’ en ‘Wat, waar en wanneer is de afsluiting van Kindervakantieweek 2023?’.

Als (één van) je kind(eren) ziek is of om een andere reden een dag niet bij Kindervakantieweek kan zijn, is dat natuurlijk superbalen. Maar kan gebeuren! Zou je het wel even aan ons willen doorgeven? Dat kun je doen door ons tijdens Kindervakantieweek tussen 08.15 uur en 09.30 uur te bellen op het telefoonnummer dat op de informatieposter vermeld staat.

Kindervakantieweek kan best wel tegen een beetje regen. Als wij tijdens Kindervakantieweek echter toch ons rooster aan moeten passen (bijvoorbeeld vanwege noodweer), communiceren wij dat via onze website en Facebookpagina. Houd onze website dus in de gaten en/of like onze Facebookpagina.

Verder heeft de organisatie van Kindervakantieweek Hilvarenbeek een binnenprogramma klaarliggen als we niet naar de trimbaan kunnen vanwege slecht weer.

Tijdens Kindervakantieweek is er een fotograaf aanwezig die mooie plaatjes zal schieten. Elke dag plaatsen we een aantal foto’s op onze website, Facebookpagina en Instagrampagina. Het thuisfront kan dan op de hoogte blijven van alle leuke dingen die op de trimbaan zijn gebeurd.

Na afloop van Kindervakantieweek plaatsen we alle foto’s die tijdens de week zijn gemaakt op onze website. Die fotopagina zal worden beveiligd met een wachtwoord dat enkel de ouders/verzorgers van de deelnemende kinderen en de vrijwilligers van Kindervakantieweek 2023 ontvangen.

Je hebt van maandag 21 augustus 16.00 uur tot en met zaterdag 26 augustus 12.00 uur de mogelijkheid om gevonden voorwerpen op te halen op de trimbaan aan het Groot Loo.

Kindervakantieweek Hilvarenbeek wordt georganiseerd door 11 enthousiaste stafleden. Ze zijn het hele jaar bezig met de organisatie van Kindervakantieweek: ze bedenken de spellen, maken de groepsindeling, bouwen het decor et cetera. De namen van de stafleden kun je hier vinden!

Uiteraard kunnen de stafleden niet alles alleen. Zodoende helpen er ook leiders, poolers, spelbegeleiders, materialentent- en keukenmedewerkers, EHBO’ers, opbouwers, afbrekers, crèche-leiders, rode draad- en nachtspelspelers, fotografen en gastgezinnen.

Vrijdag voorafgaand aan Kindervakantieweek beginnen de stafleden met de opbouw van Kindervakantieweek. Alle materialen worden aangevoerd, het podium wordt opgebouwd et cetera. Dit duurt het hele weekend.

De rest van de week is gevuld met het klaarzetten en organiseren van alle activiteiten die tijdens de dagen plaatsvinden.

En als de stafleden hard doorwerken, zijn ze zaterdag na Kindervakantieweek, aan het einde van de middag, klaar en hebben ze een mooie editie van Kindervakantieweek achter de rug!